Пет варненски училища се включват в националната образователна кампания Пресичам

...
Пет варненски училища се включват в националната образователна кампания Пресичам
Коментари Харесай

Пет варненски училища се включват в кампанията „Пресичам безопасно с TEDI“.

Пет варненски учебни заведения се включват в националната просветителна акция „ Пресичам безвредно с TEDI “. С открит урок по сигурност на придвижването по пътищата в ОУ „ Петко Р. Славейков “ бе обещано началото на самодейността в морската столица. Представител на Главна дирекция „ Национална полиция “ срещна първокласниците в учебното заведение с главните правила, които те би трябвало да съблюдават за своята пътна сигурност.

Кампанията се провежда за трета поредна година от Тимбарк България, взаимно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи. Поради Covid-19 рестриктивните мерки, предходните ѝ две издания се организираха напълно онлайн благодарение на особено основан онлайн мултимедиен урок, създаден взаимно с специалисти от сътрудниците в самодейността.

Поради Covid-19 рестриктивните мерки, предходните ѝ две издания се организираха напълно онлайн благодарение на особено основан онлайн мултимедиен урок, създаден взаимно с специалисти от сътрудниците в самодейността. Иновативният урок е наличен гратис за всички учебни заведения в страната на и в него са показани трите функции на децата, като участници в придвижването по пътищата – ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Така учениците от началните класове могат да усвоят значими правила за вярно държание при секване на улици, при пътешестване в автомобил и при ръководство на колела и тротинетки. Урокът включва и онлайн тест за инспекция и затвърждаване на добитите познания.

Тазгодишното издание на акцията „ Пресичам безвредно с TEDI “ за пръв път ще се организира в хибриден формат, като представители на Главна дирекция „ Национална полиция “ ще създадат на практика образования в учебни заведения в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

Разработеният онлайн урок дава опция на всяко заинтригувано българско учебно заведение да го употребява и да стане част от Кампанията. До момента своето категорично предпочитание да се включат в самодейността са декларирали 53 учебни заведения от 22 обитаеми места, в това число и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през образованието единствено тази година е близо 10 000.

„ Кампанията „ Пресичам безвредно с TEDI “ е част от обществената корпоративна отговорност и политика на „ Тимбарк България “. За нас е значимо, с изключение на даването на висококачествени сокове, нектари, питиета и плодови мусове на децата, да оказваме помощ за тяхното обучение и по-добра осъзнатост на и около пътното платно. Изключително позитивната противоположна връзка, която получаваме от учителите и родители за предходните две издания на самодейността ни кара да се усещаме горди и щастливи, че можем да продължим да реализираме акции потребни за обществото. “, разяснява Мария Добрева, Бранд управител в „ Тимбарк България “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР