Пет тира блокираха площада пред главния вход на Народното събрание.

...
Пет тира блокираха площада пред главния вход на Народното събрание.
Коментари Харесай

Превозвачи на протест пред Народното събрание

Пет тира блокираха площада пред основния вход на Народното събрание. Превозвачите недоволстват от следващото отсрочване на ремонтите по пътищата. Представители на транспортния отрасъл излъчиха свои представители, с цел да се срещнат с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, пред който да слагат проблемите на пътната сигурност, неналичието на мантинели, поправки на пътища и това, че този бранш е жертван на геноцид. Това стана, откакто депутата Петър Петров от „ Възраждане “ излезе при протестиращите, с цел да им спомага с пропуски за достъп в постройката на Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.  

При превозвачите на площада бе и министърът на районното развиване Гроздан Караджов. " Моето място е тук. Аз не съм министър на една или друга партия, аз съм министър за тези, за които съм определен, добави той пред участниците в митинга ", сподели Караджов. 

Днес Народното събрание трябваше да прегледа плана на решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да реализира дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Заради провалено съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси и неналичието на отчет, който да бъде импортиран в пленарна зала, през днешния ден точката, препоръчана от Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната ", отпадна от дневния ред.

Предложението точката да отпадне и през днешния ден пристигна от Константин Бачийски от ПГ " Продължаваме Промяната ". Той се аргументира с вчерашни диалози с представители на Министерство на регионалното развитие. " Не съм сигурен дали това предложение е за Народното събрание или за комисията по антикорупция, уточни депутатът. Когато всичко се обясни, ще гледаме плана в Народното събрание ", сподели Бачийски. В знак на митинг депутатите от ПГ на " ИТН " (ИТН) излязоха от пленарната зала. 

" Ставаме за смях с неспазване на личните си решения. Вчера бе гласувано планът да влезе като точка през днешния ден. Спечелилата най-вече гласове политическа мощ неодобрява личния си министър-председател ", изясни ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.  

Коментар по тематиката пристигна и от премиера Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.  " Предишното държавно управление на ГЕРБ е предписание така наречен ТРП-та, които са в действителност поддръжка на пътищата, само че под това са скрити действителни цялостни поправки на пътища. Това значи, че тези компании са работели на тези обекти, правили са същински поправки на пътища, само че не носят никакви гаранция към тяхното осъществяване. Това значи, че това е неправда, която би трябвало да се откри преди разплащане на парите. Не може да вършиме поправки като поддръжка и единственото, което " Продължаваме промяната ", е да се види какъв брой от тези поправки действително са осъществени, с цел да има действителен надзор ", разяснява Кирил Петков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР