Пет столични храма осигуряват топъл обяд и храна за хора

...
Пет столични храма осигуряват топъл обяд и храна за хора
Коментари Харесай

Ето къде софиянци в нужда може да похапнат топла храна

Пет столични храма обезпечават топъл обяд и храна за хора потребност. В дните на пандемия работата им е затруднена - даренията и доброволците са по-малко, само че пък повече хора чакат на опашката, оповестява Нова телевизия.

В кухнята към столичния храм “Св. Пророк Илия” обезпечават храна на над 300 души всяка събота. Порциите се подготвят от едвам седем души и се раздават при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

„ При първото затваряне тия хора бяха оставени на произвола на ориста. Ние също затворихме и едвам на 13-ти май се събрахме и взехме решение да създадем нещо по въпроса. Когато направихме първото разпределяне на храна - бабите и дядовците плачеха отвън”, споделя доброволецът Мони Маринов.

„ Радостта от това да сготвиш за някой различен е несравнима. Всеки се старае да даде най-хубавото от себе си”, безапелационен е началник Евгени Генчев.

Кухнята към столичния храм “Св. Пророк Илия” има нужда освен от дарения под формата на пари и артикули, само че и от доброволци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР