Пет предложения отправят от Конфедерацията на труда (КТ) Подкрепа“ във

...
Пет предложения отправят от Конфедерацията на труда (КТ) Подкрепа“ във
Коментари Харесай

КТ Подкрепа искат ясен механизъм за защита на битовите потребители на ток

Пет оферти насочат от Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “ във връзка със сигурността енергийната система, оповестиха от синдиката.

Отлагане на влизането в действие на либерализацията на цените на електрическата енергия за битови консуматори с най-малко една година е първото от тях. Ясно написани и утвърдени от обществените сътрудници проекти за бъдещето на българската енергетика и работещите в бранша и цените на електрическата енергия е друго предложение.

От синдикатите упорстват още за явен механизъм за установяване на цената за всички битови консуматори и метода на компенсиране на битовите консуматори за преходния интервал сред контролирани цени и борсови цени на електрическата енергия, който да отбрани оптимално потребителите от сензитивен скок в цената.

От КТ „ Подкрепа “ чакат да се подсигурява, че обезщетенията са финансово обезпечени. Премахване на автоматизирания механизъм за нарастване на цената на електрическата енергия на база инфлация, който е в интерес само на доставчиците, само че не и на потребителите, също е измежду настояванията.

Повод за предложенията са висока инфлация и неяснотата по отношение на енергийните цени във връзка „ с протичащите геополитически спорове, наказания и редом закриване на част от българската енергийна система (мини и тецове) “. От КТ „ Подкрепа “ показват и нивото на приходите на семействата по отношение на нужната прехрана на живот и прогнозите за инфлационните процеси и растежа на приходите, като мотив за своите претенции.

Нормативната база регламентира ред и условия, които не основават задоволителна отбрана от прекалено нарастване на цените на електрическата енергия за бита, като това ще се прави с акт на Министерския съвет или със Закона за държавния бюджет, се споделя още в позицията. „ Вероятно цената на тока за бита се слага в директна взаимозависимост от опциите на бюджета и на Фонда „ Сигурност на електроенергийните системи “, означават от синдиката. Не излиза наяве за кого (за всеки, за семейства под линията на беднотия, енергийна беднотия и т.н.), защо количество (част или диференцирано) и най-много при какви цени ще се пресмятат обезщетенията, а остават броени месеци до влизане в действие на наредбите на Закона за енергетиката, считат също от КТ „ Подкрепа “.

Либерализирането на енергийния пазар за битовите клиенти се обрисува да провокира ликвидни проблеми за крайните доставчици, разяснява Карел Крал, заместник-председател на Управителния съвет на " Електрохолд България ", по време на кръгла маса по тематиката при започване на месеца.

Основната цел пред екипа на Министерството на енергетиката е налична, сигурна и устойчива сила за жителите на България, за техния по-добър живот, сподели министърът на енергетиката в оставка Румен Радев по време на доклада за свършеното от държавното управление за деветте месеца.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР