Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският

...
Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският
Коментари Харесай

Оборудваха пет музея във Варна с модерни платформи за хора с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей " Нова история на Варна “, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир, разполагат с съвременен достъп за хора в неравностойно състояние. Демонстрация на механичния елеватор, предопределен за инвалидни колички, и на мултимедиен екран със сензорно ръководство, който замества физическото посещаване на горните етажи на постройките, бе направено през днешния ден в Етнографския музей. На събитието участваха заместник-кметовете на Община Варна Ралица Герасимова и Коста Базитов, шефът на РИМ – Варна Игор Лазаренко, на Карин дом Борислава Черкезова, на Общинския детски комплекс - Монка Николова, представители на разнообразни предчувствия и гости.

Това са остарели здания, които изискват доста старания за смяна на пространството. Затова създадохме и виртуални турове, които да бъдат атрактивни и да показват информацията по наличен метод. Те са на български и британски езици и могат да се следят на екран, който може да се придвижва в пространството, изясни Деница Йорданова, която дава отговор на плановете в РИМ – Варна.  

Поздравявам целия екип на Регионалния исторически музей за този план. Крайно време е варненските музеи да влязат в ерата на технологиите и да притеглят от ден на ден аудитория, сподели зам.-кметът Ралица Герасимова. Тя добави, че Община Варна работи доста добре с музея и всяка година се финансират разкопки и проучвания, като през тази година са отделени средства за Раннохристиянската черква край село Звездица и за Варненския халколитен некропол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР