Пет от шестте държавни горски предприятия официално са с нов

...
Пет от шестте държавни горски предприятия официално са с нов
Коментари Харесай

Държавните горски предприятия най-накрая са с нови шефове

Пет от шестте държавни горски предприятия публично са с нов състав на управителния си съвет, откакто съдът най-сетне разреши измененията на бъдат вписани в Търговския указател, сподели информация на "Сега ". Кадровите рокади до момента бяха блокирани поради тъжби на хора от остарялото управление на горските стопанства против заповедта на министъра на земеделието Христо Бозуков, с която те са отстранени.
Предишните шефове в Североизточното държавно дружество в Шумен - Бейзат Яхя и Андрей Неделчев, не попадат в управителния съвет от 20 август. Техните тъжби, които в продължение на месеци блокираха регистърното произвеждане, са дефинитивно отхвърлени от Апелативния съд във Варна. На тяхно място в управлението на СИДП влизат Веселин Пенчев и Борислав Захариев.
Промяната е знакова, защото горското стопанство в Североизточна България се разпорежда с обичаната на някогашния министър председател Бойко Борисов ловна база "Паламара ". Лидерът на ГЕРБ и Бейзат Яха, който е някогашен върховен функционер на Движение за права и свободи, са дългогодишни другари. Синът на Яха - Илтер Бейзатов, беше лидер на листата на ГЕРБ в Шумен на миналите избори.
Промени са вписани и в Северозападното държавно дружество, което стопанисва горските масиви във Враца, Лом, Видин, Монтана, Ловеч и останалите градове в тази част на страна. С две избрания на Апелативния съд във Враца и едно на Апелативен съд - София са отхвърлени жалбите на Цветко Цветков, Диана Иванчева и Деян Бенински, с които се блокираше регистърното произвеждане. На местата на тримата в УС на горското стопанство влизат Иван Ташков, Веселин Нинов и Славей Тоширов.
Смените в управлението на Южноцентралното държавно дружество в Смолян също към този момент са вписани в Търговския указател. С избрания на Апелативен съд-София и Окръжен съд-Смолян са заличени от управителния съвет Ботьо Арабаджиев и Венцислав Чолаков. На тяхно място са назначени Николина Чолакова и Здравко Бакалов.
В ръководството на Югоизточното държавно дружество в Сливен пък към този момент не попада Георги Йорданов, който е обжалвал отстраняването си пред Административен съд София-град. Първоначално първоинстанционният съд в Сливен стопира регистърното произвеждане до привършване на делото против уволнението на Йорданов, само че на по-горна инстанция в Апелативния съд в Бургас жалбата е отхвърлена. На негово място в управлението влиза Теодор Тодоров.
По същия метод стоят нещата и в Северноцентралното държавно дружество в Габрово, откъдето е освободен Георги Костов. Първоначално вписването на измененията е спряно от Окръжния съд, само че Апелативният съд във Велико Търново дефинира измененията да бъдат вписани. Така мястото на Костов в управителния съвет се заема от Диляна Пиронкова.
Единствено в Югозападно държавно дружество в Благоевград не бяха блокирани кадровите промени. От управителния съвет на горското са заличени Ваня Каменова и Мария Маринова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР