Пет милион и 200 хиляди чуждестранни туристи са посетили България

...
Пет милион и 200 хиляди чуждестранни туристи са посетили България
Коментари Харесай

Чуждите туристи, посетили България, бележат ръст от 7%

Пет милион и 200 хиляди задгранични туристи са посетили България за първите седем месеца на годината. Това е растеж от 7% по отношение на същия интервал на 2017-та година. Това заяви министър Николина Ангелкова на полемика във Велинград, където представители на сектора разискват провокациите в балнео и СПА туризма у нас.

Според нея е реалистична задачата на министерството следващата година да се доближи цифрата от 10 милиона непознати туристи, посетили България.
Николина Ангелкова – министър на туризма: За първите 6 месеца на тази година имаме милиард и 300 млн. евро доходи, което е растеж от 9.7 % в съпоставяне със същия интервал на миналата година. А за минилата година имахме общо 6 милиарда и 900 хиляди лв., което е растеж от 9.3 %. Така че от ден на ден България стартира да се познава като дестинация, която предлага положително качество на рационална цена. Всъщност това е точното определение, с което сме в каталозите на огромните туроператори, които действително продават дестинация България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР