Пет машини за пробно гласуване са предоставени на област Видин,

...
Пет машини за пробно гласуване са предоставени на област Видин,
Коментари Харесай

5 машини за пробно гласуване са предоставени във Видинска област

Пет машини за пробно гласоподаване са предоставени на област Видин, като по избран график те са разполагаем на гласоподавателите в девет от общо 11 общини . Машинно гласоподаване няма да има на 2 октомври в две видински общини- Бойница и Чупрене, заради дребния брой гласоподаватели в секциите, сподели Даниел Боянов, ръководител на Районната изборна комисия (РИК)-Видин.

Най-дълго - 10 дни, една машина за пробно гласоподаване ще бъде разполагаем в Община Видин, в която се намират и най-вече гласоподаватели в 5-и изборен регион. Останалите четири машини ще обиколят осемте общини – Белоградчик, Кула, Макреш, Брегово, Димово, Ружинци, Ново село и Грамада , и в рамките на  2-3 дни ще са разполагаем на гласоподавателите.

Във Видин машината за пробно гласоподаване е ситуирана на партера в постройката на общинската администрация . Общински чиновници оказват подпомагане на искащите да гласоподават пробно, добави ръководителят на РИК. Устройствата са с конфигурирана демоверсия на електронна бюлетина за гласоподаване в изборите за народни представители, които ще се състоят на 2 октомври т.г.

Сто двайсет и шест кандидат-депутати от 28 партии и обединения ще се борят за четирите мандата в 5-и видински изборен регион на идния избор, сподели още Боянов. Право на глас имат, съгласно оповестените описи в уеб страницата на ЦИК, 83 732 гласоподаватели, което е с близо 1300 гласоподаватели по-малко от имащите право на глас през ноември 2021 година, посочи ръководителят на РИК.

В 5-и МИР ще се гласоподава в 237 изборни секции (без преносимите и тези в обществените заведения) с 1845 членове в секционните комисии. Сто двайсет и шест са машините за гласоподаване, от които най-вече - 93 са в община Видин. В две от общо 11-те общини на Видинска област - Чупрене и Бойница, ще се гласоподава единствено с хартиена бюлетина, посочи ръководителят на РИК-Видин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР