Пет кучета са умъртвили 39-годишната жена от Долна Оряховица. Смъртта

...
Пет кучета са умъртвили 39-годишната жена от Долна Оряховица. Смъртта
Коментари Харесай

Евтаназираха кучетата, убили жена в Долна Оряховица

Пет кучета са умъртвили 39-годишната жена от Долна Оряховица. Смъртта е настъпила в резултат на изобилна кръвозагуба. Това е открила прокуратурата, която повдигна обвиняване на мъжа, грижил се за животните. Наложен му е и 72-часов арест. Според обвиняването мъжът е не е полагал задоволително грижи за животните - те не са били с намордник и са били на независимост, предава.



„ Имаме свидетелка, която описа, че преди е била нападната от тези кучета. Смъртта на дамата е в резултат на остра и изобилна кръвозагуба, породена от захапване ”, разяснява наблюдаващият прокурор  Даниела Харитонова.

Кучетата, нахапали дамата до гибел, са евтаназирани. „ Това е осъществено, защото за потребностите на прокуратурата е значимо да се откри дали в стомасите им има биологичен материал от умрялата ”, посочи Харитонова.

Оттам ще ревизират също дали институциите са си свършили работата. Кметът на града съобщи, че е безпомощен да се оправи с бездомните кучета.



„ При всеки сигнал от жители съм идвал да предизвестявам притежателя. Нямаме пълномощия да се оправим с казуса ”, изясни кметът на града Йордан Байчев.

В събота районният съд в Горна Оряховица ще гледа настояването на прокуратурата за непрекъснат арест на 61-годишния мъж, който с е грижил за петте кучета в непознатата къща. По закон на обвиненият го грози затвор до 5 години и 10 000 лв. санкция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР