Пет години ще лежи в затвора руският блогър Владислав Синица

...
Пет години ще лежи в затвора руският блогър Владислав Синица
Коментари Харесай

Затвориха руски блогър, зовял за убийството на деца на полицаи

Пет години ще лежи в пандиза съветският блогър Владислав Синица поради пост в Twitter, съобщи РИА Новости.

Съд в Москва призна тридесетгодишният мъж за отговорен поради обява в системата за микроблогове под псевдонима Максим Стеклов. Той съгласно прокуратурата е призовавал в обществената медия за убийството на децата на всички служители на реда в страната. Обвинението е поискало от магистратите в съветската столица Синица да влезе зад решетките за шест години. Съдът в Москва обаче е решил, че блогърът ще изкара петилетка в затвор при общ режим. Осъденият след произнасянето на решението е декларирал, че е почтен и думите му са били извадени от подтекста.

Правозащитници са припомнили, че Синица (Стеклов) е бил участник в митингите в Москва, почнали след решението на управляващите да не позволен представители на опозицията да се кандидатират за депутати в Народното събрание на съветската столица. Демонстрациите са били неразрешени от управата на града.

Заради организация и присъединяване в митингите късно нощес са били задържани журналистът от дребното опозиционни медии вестник "Новая газета " Иля Азар, деятелят на близката до съперника на Владимир Путин - Алексей Навални "Фондация за битка против корупцията " Николай Ляскин и юрист Любов Собол - някогашен претендент за народен представител в московския парламент. Тримата са прекарали нощта в полицейски ръководства и освободени след сключване на постановления за административни нарушавания за организация и присъединяване в прояви на публични места, несъгласувани с управата на съветската столица.

Азар, Ляскин и Собол са застрашени от санкции в размер до 300 000 рубли (около 4000 евро) и общественополезен труд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР