Пет болници в Пловдив са отказали лечение на пациентка със

...
Пет болници в Пловдив са отказали лечение на пациентка със
Коментари Харесай

Жена почина в Пловдив, пет болници й отказали прием


Пет лечебни заведения в Пловдив са отказали лекуване на пациентка със подозрения за ковид, настояват нейни близки. Жената умряла часове по-късно в последната болница, до която стигнали, оповестява Българска национална телевизия.

Резултатът от PCR теста на 49-годишната жена, излязъл след гибелта, е негативен.

Майката на Мирела подвига 37,5 температура и има лека кашлица. Личният доктор следи положението й, което за 48 часа внезапно се утежнява и дамата стопира да се храни. Обаждат се на Спешна помощ, а медиците я оставят за домашно лекуване. На идващия ден я преглежда и персоналният й доктор, който издава направление за хоспитализация и се обажда за кола за спешна помощ. В негово неявяване екипът преценя, че не е належащо настаняване в болница. Ден, по-късно, отново по напътствие на персоналния доктор, околните водят Софка в болница " Свети Георги ". Насочват ги към дежурните в инфекциозната клиника.

" Взе и тайни за PCR тест, резултата от който щеше да стане понеделник, вторник. И аз я попитах мислите ли че тази жена има време до понеделник, вторник у дома. Те ми дадоха отговор, че не може ли да я одобряват, тъй като нямали места ", описа Мирела Бочукова, щерка на умрялата.

Софка страдала и от хронично неврологично заболяване. " Нейното заболяване е миастения гравис - то е обвързвано с дихателна непълнота, при което естествено се съмняват за ковид, само че няма типични признаци ", сподели Мирела Бочукова.

Жената е пренасочена към Транспортна болница, само че поради тежкото й общо положение, от здравното заведение викат кола за спешна помощ, която да я закарва в болница " Каспела ". Там по информация от Спешна помощ не я одобряват в Covid отделението със същия претекст. Линейката продължава към болница " Пловдив ". Там й вършат проучвания.

Според Спешна помощ обаче по спогодба сред лечебните заведения още веднъж са извикани да закарат Софка УМБАЛ " Св. Георги ", където се лекуват най-тежките случаи. И там й вършат проучвания за банкет в лечебното заведение.

" В 6 часа докторът излезе блажен и ми сподели, че просто той е бил до тук, даде ми един лист с лечебни заведения, които могат да я одобряват със подозрения за COVID-19, при съществуване че няма излезнал PCR тест и ни споделиха да си я търсим ние болничното заведение ", разкри Мирела Бочукова.

От университетската болница " Свети Георги " обявиха, че не са приели пациентката заради липса на свободни места в отделението.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР