Пестенето на ток и топлоенергия винаги трябва да е на

...
Пестенето на ток и топлоенергия винаги трябва да е на
Коментари Харесай

6 трика, с които ще намалите сметките за ток и парно

Пестенето на ток и топлоенергия постоянно би трябвало да е на дневен ред за семействата, без значение дали цените се подвигат. С няколко трика може да понижим потреблението на сила, без да се подлагаме на ограничения. От „ Активни консуматори “ дават следните препоръки, които може да понижат сметките за ток с 20%.

Важен е и методът на проветряване

Дори дограмата да е добре уплътнена, неправилното проветряване може да докара до загуба на доста сила - да вземем за пример проветряване вид „ ножица “ (леко полуотворен в горния край прозорец) за няколко часа. Проветрявайте с широко отваряне на прозореца за малко, може и няколко пъти дневно – това е изцяло задоволително за възобновяване на въздуха в помещението.

Завесите не би трябвало да покриват радиаторите

За жилищата, които се отопляват с парно, това е значително, с цел да няма енергийни загуби. Завесите би трябвало да се по-къси, тъй че радиаторите да са открити. Може да се постави фолио зад радиатора – то стопира силата да минава през стената и тя остава напълно в помещението.

Не пълнете догоре електрическата кана за вода

Подгряването на цялостна кана с вода не е належащо. Наливайте в нея вода толкова, колкото смятате да изпиете - чаша, две, три... 

Не прилепяйте хладилника компактно до стената

Дори да разполагате с най-нов модел, отново може да го извършите по-ефективен от позиция на разхода на ток. Разстояние от няколко сантиметра сред уреда и стената разрешава свободен въздухообмен - значимо изискване за проветряване. Когато хладилникът „ диша “ по-лесно, той употребява по-малко сила. Ако се постанова, подменете и гумените уплътнения към вратите, които задържат студения въздух.

Излишно е да загрявате бойлера на макс

Задаването на високи температури за бойлера единствено надува сметките за ток. Температура към 50-55 градуса е изцяло задоволителна за прилагане на душ или вана. Винаги съобразявайте работата на бойлера с времето на нощната, по-евтина цена, която през зимния интервал е от 22:00 до 6:00 часа. 

Пералнята може да пере и на 30 градуса

Високите температури освен могат да повредят облеклата. На пазара множеството перилни препарати са ефикасни и при по-ниски температури - да вземем за пример 30 градуса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР