Пестенето на пари не е лесна задача, особено за тези,

...
Пестенето на пари не е лесна задача, особено за тези,
Коментари Харесай

Как да спестите повече пари през 2022 година, дори да сте голям прахосник?

Пестенето на пари не е лесна задача, изключително за тези, които харчат доста и не могат да спрат. Но от време на време би трябвало да купувате значими артикули и е хубаво да имате някои спестявания. Представяме ви 3 елементарни съвета, които да оказват помощ в постигането на това начинание.

1. Спестявайте на етапи 

Този способ лишава година (52 седмици). Идеята е всяка седмица да спестявате повече пари от миналата. Например, започнете с 5 лв.. Следващата седмица отделете 10. По-следващата 15 и така нататък Последната седмица отделете 260.

Накрая на годината ще имате 6890 лв.. Този способ работи единствено в случай че отделяте пари постоянно, без да ги харчите. Ако е прекомерно мъчно, пробвайте да намалите сумата и да заделяте средства всеки месец, вместо седмица.

2. Купувайте и спестявайте

Този елементарен способ оказва помощ освен да спестявате пари, само че и да следите вашите разноски. Идеята е да отделите % от всяка покупка, която извършите. Как работи методът?

Например, желаете да отделите 10% от всяка закупена стока. Новият пуловер, който коства 30 лв., ви разрешава да добавите 3 лв. към вашата касичка. Следователно, в случай че харчите по 150 лв. месечно, може да спестите 180 лв. за една година.
Почиствайте по този начин обувките си през зимата и ще са като нови
Този трик е подобаващ за хора, които обичат да се разхождат в снега, само че ненавиждат да виждат солени петна по своите велурени обувки. За...
Прочети повече
Сами преценете по кое време да пестите пари и по кое време не. Или помислете за всички покупки или единствено тези, които са по-големи от авансово избраната сума.

3. Превърнете неприятните привички в спестявания

Идеята на този способ е да отделете избрана сума пари за всеки неприятен табиет, който имате. Например, да речем, че непрестанно закъснявате за работа или постоянно пропускате визитите във фитнес залата. Отделете 1, 3 или даже 20 лв.. Вие определяте размера на санкцията. Най-важното е да посочите сумата в самото начало и да не я намалявате.

Този способ може да ви помогне да се откажете от неприятните привички и да се сдобиете с повече пари. Например, в случай че отделяте по 20 лв. месечно, ще спестите към 240 годишно.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР