Песимистична прогноза направи Мика Зайкова.Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи

...
Песимистична прогноза направи Мика Зайкова.Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи
Коментари Харесай

Зайкова: Случиха се най-неприятни неща, инфлацията хвърчи нагоре

Песимистична прогноза направи Мика Зайкова.

Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре. За това предизвести икономистът и някогашен народен представител от ИТН Мика Зайкова пред Българска национална телевизия

" Действията на държавното управление не престават да бъдат проинфлационни. Няма по какъв начин да не кажа каквото ние сами си създадем, Господ не може да ни го направи. В Плана пишело неща, които доста тормозили Зайкова - до 30 септември 2024 година ще би трябвало да минат сдруженията, които произвеждат електроенергия от въглища, ще би трябвало да минат и приспособят към пазарните условия, в случай че ги има. До 2024 година може и да ги няма ТЕЦ-овете ", предизвести Зайкова.

Тя уточни, че даването на пари е проинфлационен фактор. Ако се вдигнат цените на тока за семействата, нещата ще станат неуправляеми, предизвести Зайкова.

Във връзка с напрежението в обединението за нов шеф на БНБ, Зайкова е възмутена, че се постъпва по този начин неприятно с претендента на ИТН Любомир Каримански, който е добър за Световната банка, само че не е добър за нас.

" Много ми се искаше аз да препитам претендентите, само че не можах ", пошегува се Зайкова.

Заместник-председателят на БТПП Красимир Дачев добави, че има доста нахвърлени антиинфлационни ограничения.

" Всички други, които се хвърлят в обществото, нито са обсъждани в обединението, нито нищо ", сподели Дачев.  " В производството на всички артикули и услуги инфлацията наближава 40% и кой ще я спре, до момента в който стигне до потребителите? ", пита Дачев, който настоя за дълготрайни контракти за ток.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР