Пешеходната пътека на улица Брезовско шосе, където вторник 13-годишната Габриела

...
Пешеходната пътека на улица Брезовско шосе, където вторник 13-годишната Габриела
Коментари Харесай

Окървавената “зебра“ на Брезовско шосе - част от временната организация на движението

Пешеходната пътека на улица „ Брезовско шосе ”, където вторник 13-годишната Габриела почина, откакто бе блъсната с майка си от 53-годишна шофьорка с едногодишен стаж, повдига въпроси у пловдивчани. Те алармираха до медията ни, с цел да изразят отвращение от сектора, който дефинират като - доста рисков. Недоволството им е за това, че към този миг „ зебрата ” не е повдигната с „ лежащ служител на реда ”, както е било преди започване на ремонтните действия по трасето.
Прочетете още
В сигналите изпратени до медията ни се визира и това, че част от отвесната маркировка не е поставена по верен метод, а точно знакът Д17, който алармира за пешеходна пътека, е извърнат от едната страна към пазара, а от другата- към хотела, само че е и към идващите водачи. Според, живеещите в региона знакът за пешеходна пътека  е значим, с цел да се лимитира скоростта по-рано.

„ Ако ще оставят „ зебрата ” без „ лежащ служител на реда ” би трябвало да има островче или светофар на това място. Без тези ограничения се излага на риск живота на доста пешеходци ”, настояват още пловдивчани.

Към момента обаче, обектът е с краткотрайна организация на придвижване и това позволява  маркировките да не бъдат в приключен тип. TrafficNews беседва със заместник-кмета по „ Строителство и вложения “ Пламен Райчев, който съобщи, че главното, което би трябвало да се знае за този сектор е, че това не е окончателният му тип. По думите му краткотрайната организация за придвижване към този миг е изпълнена по разпоредбите.

Той е безапелационен, че организацията за придвижване е добре подбрана и съзнателно е начертана краткотрайна бяла маркировка от компанията реализатор на ремонта, тъй като регионът е рисков, а водачите минават много повърхностно. 

По думите на Райчев, натискът от жителите за отварянето на сектора е бил голям, а  за да бъде задоволено настояването им е признато отварянето му с краткотрайна организация, тоест  преди приемането на акт 16. Той разяснява още, че сега не е завършила асфалтовата работа по трасето, а върху този ще има положен още един слой. Очаква се пешеходните пътеки да  бъдат повдигнати, както е било в остарялото състояние, само че преди да бъде приключен обектът няма по какъв начин да бъде построена изкуствената грапавина. Зам. кметът добави, че когато се вкара естествената организация на придвижването ще има опция да се слагат и  мигащи знаци, за предупреждение  за пешеходни пътеки.

Припомняме, че пловдивчани провеждат митинг в региона на тежката злополука. Мирното неодобрение на жителите е под надслов - Аз желая да пребивавам! А ти?  Протестиращите ще се съберат в събота от 9:00ч сутринта на мястото, където се случи тежкият случай, с цел да изкажат недоволството си по отношение на рисковия сектор.

 

 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР