Перспективите за възобновяването на сделката за износ на зърно през

...
Перспективите за възобновяването на сделката за износ на зърно през
Коментари Харесай

Песков се съмнява в нова сделка за износ на зърно през Черно море

Перспективите за възобновяването на договорката за експорт на зърно през Черно море не са положителни, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс, ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" За страдание, обстановката във връзка с коригирането на втората част от споразуменията към момента няма наклонност към възстановяване ", означи той пред публицисти.

На 22 юли предходната година в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставките на храни и торове на интернационалния пазар. Един от тях утвърждаваше механизъм за експорт на зърно от украинските пристанища на Черно море. Друга част от споразуменията касаеше достъпа на съветски храни до интернационалните пазари.  

Първоначалният период на споразуменията беше 120 дни, само че през ноември беше продължен с четири месеца. На 18 март Русия разгласи удължение на договорката с още 60 дни, само че предизвести, че това време ще бъде задоволително за оценка на меморандума, който беше подписан с Организация на обединените нации.

Западните сили постановиха на Москва строги наказания поради нашествието ѝ в Украйна. Износът на храни и торове от Русия не предстои на наказания, само че съветските управляващи споделят, че рестриктивните мерки върху заплащанията, логистиката и застрахователната промишленост са " спънка " за такива доставки.

Песков разяснява през днешния ден и недоволството на Япония от ученията нас съветския Тихоокеански флот, откакто основният секретар на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно заяви, че държавното управление е протестирало пред Руската федерация по отношение на проектите за осъществяване на ракетни учения от в интервала сред 18 и 22 април. 

По думите на Песков Москва е изправена пред закани освен от страна на Украйна и ученията са съгласно интернационалното право. 

В коментар за приключването на американски секретни военни документи, той съобщи, че Съединени американски щати " в никакъв случай няма да се откажат " от опитите си да шпионират Русия. " В дадения случай специфичните ни служби си правят работата ", добави той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР