Перспективите за развитие на взаимоотношенията във военната сфера бяха обсъдени

...
Перспективите за развитие на взаимоотношенията във военната сфера бяха обсъдени
Коментари Харесай

Стефан Янев и посланикът на Саудитска Арабия обсъдиха перспективите във военното сътрудничество

Перспективите за развиване на взаимоотношенията във военната сфера бяха разисквани през днешния ден, 22 февруари, на среща на министъра на защитата Стефан Янев с изключителния и пълномощен дипломат на Кралство Саудитска Арабия в страната ни Н. Пр. Халид Факих. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

По време на двустранните диалози двамата подчертаха обичайно положителните връзки и съдействието на военните специалисти на България и Саудитска Арабия по тематики от съвместен интерес.

В рамките на срещата беше подчертано върху опциите за развиване на военно-техническото съдействие, като бяха разисквани и съответни стъпки и направления на взаимоотношение.

Министър Янев и Н. Пр. Факих се срещнаха с настоящите и идни процеси на рационализация на армиите на двете страни, съобразени с националните стратегии за развиване на въоръжените сили за интервала до 2032 година

Дискутирани бяха и опциите за взаимоотношение и обмяна на опит в областта на сигурността и битката с тероризма. Министър Янев и Н. Пр. Факих разискаха и въпроси от настоящия дневен ред на сигурността, като се сплотиха към нуждата от уравновесен метод и търсенето на дипломатическо решение на провокациите, пред които се изправяме.

Двамата обмениха информация по отношение на идното през юни Международно ревю за отбранителни артикули и услуги „ ХЕМУС 2022 “, а министър Янев благодари за поканата за присъединяване на българска делегация в ревю на военна техника и въоръжение, което ще се организира през март в Саудитска Арабия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР