Перспективите пред глобалния икономически растеж са отслабнали през последните седмици,

...
Перспективите пред глобалния икономически растеж са отслабнали през последните седмици,
Коментари Харесай

Рисковете пред световната икономика се увеличават, предупреди ЕЦБ

Перспективите пред световния стопански напредък са отслабнали през последните седмици, като рисковете към този момент са в низходяща посока (за по-слаб от предстоящото растеж), което се дължи частично на засилващия се протекционизъм, съобщи в четвъртък Европейската централна банка.

" Увеличиха се близкосрочните вероятности за по-съществен търговски протекционизъм, което може да има доста влияние върху световната икономическа активност и търговията ", се показва в постоянния стопански бюлетин на ЕЦБ, представен от БНР.

" Другите низходящи опасности са свързани с опцията за по-нататъшно стягане на финансови условия в международен проект, с възможните проблеми, свързани с процеса на реформиране в Китай и с геополитическата неустановеност, касаеща по-специално рисковете, свързани с Брекзит ", предизвестява Европейската централна банка.

Днешните мнения на ЕЦБ са значително съвместими с изказването, направено след края на последното съвещание на централната банка на 14-и юни. Тогава ЕЦБ разгласи, че има желание да завърши програмата си за покупки на еврооблигации в размер на общо 2,6 трлн. евро до края на годината, само че в това време възнамерява да резервира рекордни ниските лихвени ставки минимум до идващото лято.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР