Перник. Уникалната изложба-живопис Генезисът на един творец“ от авторите Михаил

...
Перник. Уникалната изложба-живопис Генезисът на един творец“ от авторите Михаил
Коментари Харесай

Перник: Жени ГЕРБ организираха изложба в града

Перник. Уникалната изложба-живопис „ Генезисът на един създател “ от създателите Михаил Живков и Китан Китанов беше показана в изложба „ Атриум “ на Областна администрация - Перник, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Събитието се организира под патронажа на регионалния шеф и народен водач на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и се провежда взаимно от дамската организация на политическата мощ в Перник, Арт-група Китанова и АЛИЗ „ Вяра, Надежда, Любов “ - Перник. Изложбата е отдадена на Международния ден на живописта – 18 октомври, и беше публично открита от Ирена Соколова.
„ Щастлива съм, че Атриумът на Областна администрация - Перник се трансформира в обичано и колоритно място, с цел да покаже гения и изкуството на даровити създатели. Радвам се, че в града ни има гении като Мишо. Изкуството през неговия взор е прелъщение за сетивата и разсъдъка ни и е провокацията за днешното събитие ”, показа Соколова пред препълнената зала. Тя със удовлетворение съобщи, че Жени ГЕРБ за следващ път застават зад обществено значими, потребни и формиращи социална просвета дела и хора с капацитет. „ Вие постоянно успявате да напипате пулса на същинското, да откриете дълбокия смисъл в ежедневното и това, което може да ни направи по-добри и откровени ”, добави тя.
Автор на част от красивите произведения е 25-годишният художник Михаил Живков. Мишо, както е прочут измежду своите другари, е роден със Синдром на Даун. Той получи подарък, поднесен персонално от общинския началник на ЖГЕРБ-Перник Роза Стоилова, с благопожелание за бъдещи триумфи и креативно безстрашие. Освен картините на Мишо, в изложбата намират място и авторските творби на Китан Китанов. Той застава до младежа, с цел да покаже свои живописни произведения по метод, който сближава създателите. Неговата брачна половинка Татяна Китанова, главен мотор на художествено ателие АЛИЗ, е другар, наставник и дълготраен началник на Мишо.
„ Днес представяме 10 от картините на Мишо, резултат от дългия ни път един към различен, съпроводен с рисунки, направени през другите стадии от развиването му. Всичките му произведения носят едно само заглавие - „ Мишо ”, като него самия – единствен ”, показа Китанова. Тя добави, че даровитият юноша прави своите картини, с цел да подари на хората същински свят, лишен от суетност и предубеждения и не желае нищо в подмяна.
„ Такива са огромните създатели – великодушни, благородни и всеопрощаващи – любящи ”, приключи Китанова, като акцентира, че заслугата за днешното събитие се дължи на тези дами, които са отдадени на задачата да обичаш безусловно безусловно, на ЖГЕРБ и Ирена Соколова. Събитието почетоха общински съветници от ГЕРБ-Перник, шефове на териториални структури, видни пернишки създатели и доста фенове на изкуството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР