Перник. 500 ученици от 18 пернишки училища разтърсиха площад Кракра“

...
Перник. 500 ученици от 18 пернишки училища разтърсиха площад Кракра“
Коментари Харесай

Перник: 500 ученици разтърсиха площад „Кракра“ по време на маскарадното дефиле „Сурвакариада“

Перник. 500 възпитаници от 18 пернишки учебни заведения раздрусаха площад „ Кракра “ по време на маскарадното дефиле „ Сурвакариада “, което по традиция предшества Международния фестивал на маскарадните игри. Облечени в кожи и надянали страховити ликове младежите изгониха лошотията от града. С доста страст, неспокойствие и обич пресъздаваха обичая Сурва, който се предава от потомство на потомство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
„ И тази година с помощта на вас имах удоволствието да поведа цветното шествие на Сурвакариадата. Щастлива съм, че виждам толкоз младежи, които да пазят и съхраняват традицията. Дефилето събра доста хубост и багри на маски и костюми, както и обичайните кожени дрехи и ликове от пера, не липсват и модерни персонажи. Вие направихте града ни по-хубав и настроението ужасно. С тези думи се обърна към децата участници кметът на Перник Вяра Церовска, която беше съпроводена от заместник-кметовете Севделина Ковачева, Денислав Захариев, Владислав Караилиев и Йордан Павлов.
Градоначалникът отличи с грамоти всичките 18 пернишки учебни заведения, които подвигнаха градуса на настроението, а усмивките не слизаха от лицата им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР