Периодът 1 януари-13 март 2020 г. беше изключително динамичен за

...
Периодът 1 януари-13 март 2020 г. беше изключително динамичен за
Коментари Харесай

Какво се случва с жилищата към края на април

Периодът 1 януари-13 март 2020 година беше извънредно динамичен за пазара на недвижими парцели у нас и точете забележителен растеж в броя на осъществените покупко-продажби. От 13-ти досега обаче обстановка се промени доста бързо. „ Досега не се беше случвало толкоз внезапно превключване от взрив в пауза, само че положителното положение на пазара преди рецесията дава съображение да считаме, че възобновяване ще бъде бързо при удобно развиване на епидемията и последвалата от нея икономическа застоялост ", споделя Полина Стойкова, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties.

Сделки се сключваха интензивно през цялото тримесечие, безусловно досега на оповестяване на изключителното състояние. Данните на компанията на база новосключени покупко-продажби демонстрират задържане на размера от осъществени покупко-продажби на сходни равнища като тези през първите месеци на 2019 година По-голямата част от сделките са съвсем финализирани и отводите все още са минимални.

Въпросът, който всички участници на пазара си задават е, какво ще се случи занапред нататък. „ Все още е доста мъчно да се вършат прогнози заради незадоволителната изясненост по отношение на времевите хоризонти за справяне с епидемията. Все отново, към този момент разполагаме с някои ранни индикации по отношение на развиването на пазара и възобновяване на интензивността. Oт средата на април се вижда оживление, защото хората се пренастроиха към новата действителност и стартират да възобновяват дейности по осъществяване на своите проекти и бизнес задачи”, разяснява Стойкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР