Периметърът на зоната около Болярово, която се счита за опасна

...
Периметърът на зоната около Болярово, която се счита за опасна
Коментари Харесай

Кметът на Болярово: У хората остава травма, която трудно се лекува

Периметърът на зоната към Болярово, която се смята за рискова и ще се обследва, се разшири от 10 на 20 километра. „ В тези 20 км към този момент влизат територии на общината, които не бяха включени. Може да се каже съвсем цялата община, плюс прилежащите общини – Средец, Елхово, Стралджа “, изясни в предаването „ Преди всички “ кметът на Болярово Христо Христов.    
" Когато няма информация какво ще се случва, какви ще са дейностите, какви ще са оценките, периодите – всичко това води до напрежението, което се получи и митингите, които се случиха. В подобен миг нещата не би трябвало да се политизират. Политиката би трябвало да остане на назад във времето. Трябва съответно да се оказва помощ на хората ", разяснява кметът.

Ветеринарните управляващи са спазили всички условия по загробването на умъртвените животни, увери Христов. Той опроверга изказванията за неконтролирано загробване, което може да замърси водите в региона и да аргументи следващи вреди: " Определили сме единствено общински терени, надалеч от вододайни зони, самостоятелни от селата и всекидневно реализираме надзор, вземат се проби от водоизточниците от РЗИ- Ямбол ".

Хората със здрави животни в Болярово са обезпокоени. В града се отглеждат още 1 500 животни отвън стадото на Ана Петрова, където бяха регистрирани позитивни проби. От фермата на Петрова към този момент отхвърлят достъп за взимане на повторни проби. За първите проби на стадото има протокол с отразени 2 позитивни проби.

Относно пътя на болестта и тайните сюжети Христо Христов уточни:

" Загадъчно е, че не потегля от самата граница. Тръгва от Воден, след това се придвижва в прилежащите села, които имат общи граници с Турция. Контролните органи би трябвало да кажат. Не имам вяра в сходен жанр изказвания. Но това беше един занаят. Над 3 500 животни в южната част на общината към този момент ги няма. Трудно се основават. Трудно ще го преживеят хората. /…/ У хората остава контузията, която мъчно се лекува. "
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР