Пепа ДЕВЕДЖИЕВА, общински съветник Смехотворно е в 21. век кметството

...
Пепа ДЕВЕДЖИЕВА, общински съветник Смехотворно е в 21. век кметството
Коментари Харесай

Деведжиева: Смехотворно е в 21. век кметството на...

Пепа ДЕВЕДЖИЕВА, общински консултант

Смехотворно е в 21. век кметството на един регион на Пловдив да е в бараки, а точно това е обстановката с районната администрация на „ Северен” от години. Това е най-големият като повърхност регион на града, в него е съсредоточена една забележителна част от бизнеса и няма за какво да се убеждаваме какъв брой неуместно е вложителите да бъдат обслужвани в сходни пространства. Но в действителност представителите на бизнеса не са най-важните, задоволително е да споменем, че когато наближат периодите за заплащане на локални налози, хората стоят на опашки пред бараките, даже и когато вали. Няма администрация, която да има право на такова отношение към жителите.

В две поредни бюджетни години общината задели средства за пренасяне на кметството на уместно място, като единият вид е това да стане в незавършената постройка на „ Заводски строежи” Плановете за това са отпреди повече от 10 години, само че компанията е оповестена в неплатежоспособност и на ход е частен правосъден реализатор. Независимо от плануваните средства действителни стъпки не бяха направени. Предстои да приемем бюджета на Пловдив за 2018 година и мисля, че е извънредно време в него да бъдат заделени пари за решение на този проблем, само че този път да поемем уговорката да не пренасочваме тези средства за неотложни потребности. Спешни непредвидени разноски постоянно ще има, само че не би трябвало да ги покриваме с парите за регион „ Северен”.

Иначе и хората, които имат някакъв проблем за решение в кметството, и работещите там ще продължат да си поддържат връзка в пространства с линолеум на пода и шперплат по стените. Колко уместно е това за една Европейска столица на културата, е риторичен въпрос.
тагове Пепа Деведжиева кметство Северен
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР