Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ във Вирджиния,

...
Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ във Вирджиния,
Коментари Харесай

Кой изпревари Пентагонът

Пентагонът, централата на Министерството на защитата на Съединени американски щати във Вирджиния, е най-голямата офис постройка в света повече от осем десетилетия. Но към този момент не. Тази купа неотдавна е изтръгната от Surat Diamond Bourse - неотдавна открита платформа за търговия с диаманти в Западна Индия.
 Microsoft Mesh, Teams и какво съставлява виртуалният офис
Какво съставлява VR офиса на Microsoft

Работа във виртуална среда

Суратската диамантена борса се състои от девет кули, всяка с 15 етажа, свързани между тях. Според Morphogenesis, архитектурната компания, която стои зад нейния дизайн, постройката обгръща 660 451 квадратни метра офис площи, надминавайки площта на Пентагона, който разполага с 620 000 квадратни метра.

Както подсказва името, главната активност ще бъде търговия с диаманти, където ще се обитават офисите на над 4500 търговци на диаманти. В Surat Diamond Bourse също по този начин ще обитава първия по рода си диамантен мол, в това число 27 шоурума за диамантени бижута.

Построена с мисъл за околната среда, не във всички пространства има климатици, постройката е насочена да усили оптимално естествената вентилация от вятъра и разполага с необятен набор от слънчеви панели на покрива си. Ослепителната сграда би трябвало да се трансформира в центъра на Diamond Research and Mercantile City (DREAM), разрастващ се бизнес регион в Сурат. В момента огромна част от околния пейзаж е просто разчистена земя и няколко нови обекта, само че регионът има упоритостите да се трансформира в диамантената столица на света.

Индия даже не е измежду първите 10 производители на диаманти в света, само че град Сурат се издигна до значим център в търговията с диаманти, където се шлифоват 90 % от обработените диаманти на планетата. В предишните години търговците на диаманти трябваше да пътуват 241 километрана юг до Мумбай, с цел да вършат бизнес, само че Surat Diamond Bourse се надява да спести това пътешестване и да предложи на търговците дестинация за търговия на едно място.

Съществуват обаче някои запаси, че мегакомплексът за търговия с диаманти по-скоро предлага блестяща визия, само че не е изключително логичен, съгласно The Times of India. По незнайни аргументи Kiran Gems - промишлен колос, който изиграва основна роля в развиването на постройката, реалокира своя щаб назад в Bharat Diamond Bourse в Мумбай единствено три месеца откакто се обитава в Surat Diamond Bourse.

Това води до някои спекулации дали огромният проект няма да се провали пред лицето на конкуренцията от Мумбай. " Винаги има опозиция против смяната. Дори проектите за Сурат да не се случат през днешния ден, мястото ще напредне в границите на пет години ", споделя Техмасп Принтер, основен изпълнителен шеф на Международния гемологичен институт.
 Пентагонът, НЛО, извънземните, отчетът за необясними небесни явления и какво да чакаме от него
Има ли извънземни - Пентагонът готви отчет

Все още знаем малко за него

" Добрата вест е, че инфраструктурата от международна класа е подготвена. Сега градът би трябвало да набере скорост, да обезпечи по-добра съгласуваност, да има хотели, лечебни заведения и учебни заведения ", прибавя той пред IFL Science.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР