Пентагонът смята нападението с балистична ракета в Краматорск за още

...
Пентагонът смята нападението с балистична ракета в Краматорск за още
Коментари Харесай

САЩ: Русия стои зад нападението в Краматорск


Пентагонът счита нападението с балистична ракета в Краматорск за още един образец за съветската грубост в тази война. Президентът Зеленски настоя светът да реагира уверено. Влизат в действие нови наказания на Европейски Съюз против Русия.

След нападението в Краматорск: специалисти изследват останките от ракета

Американското военно министерство счита, че виновни за ракетното нахлуване против гара в източния украински град Краматорск са съветските въоръжени сили. Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че съветските военни са употребявали балистична ракета от вида SS-21, известна още като „ Точка ". Засега не е ясно дали при нападението са употребявани също и. По мотив на високия брой цивилни жертви, представителят дефинира офанзивата като още един образец за съветската грубост и безразличие по отношение на цивилното население.

Преди това Украйна и Русия се размениха взаимни обвинявания за офанзивата в Краматорск, при която починаха минимум 50 индивида, включително пет деца, а други 100 души бяха ранени. На гарата хиляди са чакали за евакуация.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че чака от света да реагира уверено на това военно закононарушение.

Нови наказания влизат в действие
Редакцията предлага
Европейски Съюз задейства петия си пакет от наказания против Русия, които включват и ограничения против повече от 200 съветски жители, измежду които и двете дъщери на съветския президент Путин, както и против 18 съветски компании. В листата попадат и шефът на най-голямата съветска банка Сбербанк Херман Греф, на олигарха и притежател на оръжеен цех Олег Дерипаска, на представителя на съветското военно министерство Игор Конашенков и други. В пакета със наказания е включено и ембаргото за съветски въглища, което ще влезе в действие след 120 дни. Срещу президента Путин Европейски Съюз наложи наказания незабавно след нахлуването на съветски войски в Украйна на 24 февруари.

Сраженията в Донбас не престават

По информация на украинските управляващи, съветските набези в Донбас, Източна Украйна, не престават. Руските войски концентрират напъните си за завладяването на селищата Рубишне, Нишне, Попасна и Новобашмутивка, както и за вдишване на цялостния надзор над град Мариупол. На юг цели в региона на Одеса още веднъж са били обстрелвани с ракети.

Властите в Киев оповестиха, че в петък повече от 6500 души са съумели да се изтеглят от бедстващите регионите, включително 1 600 поданици на, над 3 500 цивилни от региона на Запорожие и към 1 500 от Луганск.

Мобилизация на 60 хиляди запасняци

Руската войска трансферира спомагателни военни елементи към региона на Харков, заяви американското военно министерство. Броят на съветските тактически батальони край съветския град Белгород е повишен от 30 на 40. Тези бойни елементи нормално наброяват сред 600 и хиляда бойци. Очевидно. Има информации за това, че съветските войски в района ще бъдат попълнени с „ десетки хиляди запасняци ", които ще бъдат мобилизирани.

Русия затваря още интернационалните организации

Редица интернационалните организации би трябвало да преустановят активността си в Русия, измежду които и немски партийни фондации, както и правозащитните организации Амнести интернешънъл и Хюман райтс уоч. Москва аргументира възбраната с „ нарушавания на съветското право ".

От Амнести оповестиха, че на процедура това значи прекратяване на тяхната активност в Русия. „ Наказват тези организации за това, че пазят човешките права и споделят на съветските управляващи истината ", разяснява генералният секретар на Амнести Агнес Каламар.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР