През последните две седмици общинските власти на Лариса съобщават, че

...
През последните две седмици общинските власти на Лариса съобщават, че
Коментари Харесай

Летящи хлебарки заляха гръцкия град Лариса

През последните две седмици общинските управляващи на Лариса оповестяват, че са получили десетки тъжби от жители, които са видели домовете и улиците си залети от огромни летящи хлебарки, оповестява електронното издание на в..

Според заместник-кмета на централния гръцки град Константинос Аргиропулос появяването на огромни количества от характерния тип не е извънредно в Лариса през лятото, изключително след мека зима.

Експерти прибавиха, че скорошните наводнения в региона също са съдействали за казуса, като са изхвърлили хлебарките навън.

Идентифициран като Periplaneta americana (или американска хлебарка), вредителят, наводняващ Лариса, е най-големият и най-бързият измежду елементарните типове хлебарки и може да се популяризира с бързи темпове с помощта на способността си да лети.

Аргиропулос сподели на Eleftheria, че локалните управляващи вършат всичко допустимо да напръскат повече от 8500 решетки в града с инсектициди, които би трябвало да оказват помощ за ограничение на казуса, само че жителите и компаниите също са призовани да се причислят към борбата, като напръскат парцелите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР