Одобрението от Австрия на Закона за възстановяване на природата предизвика

...
Одобрението от Австрия на Закона за възстановяване на природата предизвика
Коментари Харесай

Законът за природата скара коалиционните партньори в Австрия

Одобрението от Австрия на Закона за възобновяване на природата провокира трус в ръководещата коалиция в западноевропейската страна. Канцлерът Карл Нехамер от ръководещата Австрийска национална партия ще оспори решението пред Съда на Европейски Съюз, а също така ще подведе под правосъдна отговорност министъра на околната среда и отбраната на климата Леоноре Гевеслер, която даде своя глас за нормативния акт.

Нехамер упрекна Гевеслер, която е от съдружния сътрудник Зелените, че е нарушила конституцията на страната, като е гласувала от името на Австрийската република – деяние, което опонира на формалната позиция на държавното управление.

Законът за възобновяване на природата е ориентиран към отбраната и опазването на биоразнообразието. Неговата цел е превръщане на десетилетна деградация на екосистемите.

След хаоса, последвал вота в Люксембург на Съвета по околна среда, посланик от Европейски Съюз разяснява, че министър Гевеслер е представлявал страната си и гласуването ѝ е „ правно обвързващо “.

Но съдружните сътрудници на Гевеслер са безапелационни, че дейностите ѝ са нарушаване на конституцията и ще бъдат оспорени в съда. Нехамер даже я упрекна, че е сложила идеологията на своята партия над закона.

 
Свързани

Този спор е индикативен за конфигурациите преди парламентарните избори в Австрия на 29 септември. Въпреки утежняването на връзките със Зелените канцлерът Нехамер се въздържа от привикване на предварителни избори. С аргумента, че е значимо страната да не бъде потопена в безпорядък.

Леоноре Гевеслер отбрани своето решение да поддържа закона за възобновяване на природата, като сподели, че той планува „ еластичност, в това число отчитане на спецификите на всяка обособена страна “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР