Пентагонът разпространи първи кадри и видеозаписи от операцията на командосите

...
Пентагонът разпространи първи кадри и видеозаписи от операцията на командосите
Коментари Харесай

Пентагонът разпространи кадри от операцията по ликвидиране на Ал Багдади

Пентагонът популяризира първи фрагменти и видеозаписи от интервенцията на командосите в Сирия, довела до ликвидирането на водача на Ислямска страна Абу Бакр Ал Багдади, предадоха международните организации. По време на интервенцията бяха премахнати още петима членове на групата, както и две деца.

На конференция Пентагонът популяризира няколко фотоси и фрагменти от видеозаписи от интервенцията. На тях се виждат към 10 военни, които се доближават през нощта в събота против неделя до оградата на комплекса, в който се е криел Ал Багдади в село в Северозападна Сирия. Когато Ал Багдади взривява бомбата, която носи в тунел, в който е притиснат, детонацията убива с изключение на него и две дребни деца, а не три, както се твърдеше по-рано. Освен тези деца, шестима членове на ИД общо умират по време на интервенцията, съобщи военачалник Кенет Маккензи, началник на американското Централно командване. Сред тези шест души са самият Ал Багдади, четири дами и един мъж. Жените са се държали заплашително и са носели пояси с експлозиви, описа генералът. Той увери, че 11 други деца са били предпазени от силите, щурмували комплекса, и че двама мъже са били хванати. Взети са електронни материали и доста количество документи.

Генералът сподели още, че неидентифицирани бойци са били убити в покрайнините, когато са разкрили огън по американските хеликоптери. Бройката на убитите не бе обявена. Видео, показващо нанесените от американците удари по тази група бойци, също беше публикувано от Пентагона.

Що се касае до кучето, което Доналд Тръмп похвали за присъединяване му в интервенцията и което е вървяло пред военните в тунела, където е бил Ал Багдади, стана ясно, че то е било ранено от електрически кабели, оголени от детонацията, провокирана от джихадисткия водач, само че към този момент се е върнало на работа.

ДНК на Ал Багдади е била взета измежду отломките на комплекса и съпоставена с ДНК от него, взета по времето, когато е бил в затвор в Ирак през 2004 година Така е доказано без подозрение, че става дума фактически за него, осведоми Българска телеграфна агенция.

След края на интервенцията на командосите комплексът е бил погубен, с цел да не се трансформира в място за поклонение, добави военачалник Маккензи. Той удостовери, че тленните остатъци на Ал Багдади са били спуснати в морето в сходство със законите на войната в границите на 24 часа след гибелта му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР