Пентагонът разкритикува предложението на Полша да предостави своите самолети МиГ-29

...
Пентагонът разкритикува предложението на Полша да предостави своите самолети МиГ-29
Коментари Харесай

Вашингтон разкритикува предложението на Полша да даде изтребители на Украйна

Пентагонът разкритикува предлагането на Полша да даде своите самолети МиГ-29 разполагаем на Съединени американски щати в база в Германия, в отговор на апелите на Украйна за изтребители. Американското военно министерство съобщи, че не счита предлагането за " рационално ", съобщи Ройтерс.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че вероятността самолети да изхвърчат от база в Германия, която е американска и натовска, с цел да навлязат в оспорваното с Русия небе на Украйна " буди съществено безпокойствие в целия алианс ".

Вчера полският министър на защитата заяви, че Варшава е подготвена да изпрати безплатно всички свои самолети МиГ-29 във военната база Рамщайн и да ги съобщи за предписание на Съединени американски щати.

" Ще продължим да се консултираме с Полша и другите ни съдружници в НАТО по този въпрос и по сложните логистични провокации, които крие той, само че не считаме предлагането на Полша за рационално "

Решението на Варшава да даде всичките си изтребители МиГ-29 разполагаем на Съединени американски щати не е било авансово съветвано с Вашингтон, съобщи американският заместител държавен секретар Виктория Нюланд, макар че държавното управление на Щатите обсъждаше искане на Украйна за полски самолети, съобщи Ройтерс.

" Доколкото ми е известно, това, че те имат намерение да ни дават тези самолети, не е било авансово съветвано с нас ", сподели Нюланд на чуване в комисията по външна политика на американския Сенат. " Така че съгласно мен това беше неочакван ход от страна на поляците. "

Нюланд добави пред сенаторите, че незабавно щом чуването завърши, ще се включи в работата по правенето на отговора на Вашингтон на предлагането на Варшава за даване на самолетите. Тя добави, че най-важното в този момент е да се направи оценка на това какви са най-неотложните потребности на Полша предвид на това, че е директен комшия на Украйна.

По думите на Нюланд Вашингтон обмисля опцията за разполагане на полска земя на ракетни комплекси " Пейтриът ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР