Пентагона обяви, че временно преустановява оперативното обучение на саудитски военни

...
Пентагона обяви, че временно преустановява оперативното обучение на саудитски военни
Коментари Харесай

САЩ спира временно да обучава оперативно саудитски военни

Пентагона разгласи, че краткотрайно прекратява оперативното образование на саудитски военни студенти в Съединените щати след стрелбата предходната седмица във военна база, осъществена от саудитски офицер от военновъздушните сили, заяви БГНЕС.
Военните студенти от Саудитска Арабия в Съединените щати ще продължат да учат в класните стаи, само че оперативното образование е спряно поради упования обзор на сигурността, обявиха висши чиновници на Министерството на защитата на Съединени американски щати.
Припомняме, че Мохамед Ал Шарани, 21-годишен лейтенант от Саудитските кралски военновъздушни сили, откри огън в петък (6 декември) в класната стая въз основата в Пенсакола във Флорида, като умъртви трима американски военни и рани още осем души, преди да бъде убит от полицията.
Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Дейвид Норкист разпореди прегледът на сигурността да бъде приключен в границите на 10 дни, обявиха представители на Пентагона. Този ход ще се ползва за всички саудитски военни, които сега минават образование в Съединените щати.
" Тези, които са водачи, ще останат на земята ", съобщи неизвестен чиновник на Пентагона пред Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР