Пенсионираният полковник Парис Дейвис, носител на Почетния медал, получава дългоочаквано признание

...
Форт Белвоар, Вирджиния — Когато през март президентът Байдън връчи
Коментари Харесай

Форт Белвоар, Вирджиния — Когато през март президентът Байдън връчи Почетния медал на пенсионирания полковник Парис Дейвис, той коригира почти шест- десетилетна грешка за един от първите черни офицери, служили в елитните зелени барети на армията.

Оттогава американците взеха 84-годишния Дейвис в сърцата си.

„Не можех да отида някъде, където някой да не ме разпознае или да дойде и да каже „благодаря ви за услугата“, каза Дейвис пред CBS News. да признае дръзкото му спасяване на двама тежко ранени войници по време на интензивна битка във войната във Виетнам – изчезна два пъти в разгара на движението за граждански права.

„Хората наистина се интересуваха да разберат какво, по дяволите, се случи, “ каза Дейвис. „И винаги бих казвал:„ Това беше тогава, това е сега. организира контраатака. След часове битки Дейвис пренебрегна заповедта за евакуация, вместо това направи няколко пътувания, за да спаси ранени войници, дори след като получи огнестрелна рана в крака.

Той беше номиниран за Медал на честта от командващия си офицер, но след това документите изчезнаха. Военен преглед от 1969 г. „не разкрива никакво досие“ на Дейвис.

Когато награждаваше Дейвис с Медала на честта през март, г-н Байдън каза: „Това може би е най-значимият ден, откакто съм президент . Това е невероятен човек."

В сряда се проведе церемония за откриване на името му в Градината на медала на честта в Националния музей на армията на Съединените щати във Форт Белвоар, Вирджиния, както Дейвис осигури неговото място в историята на специалните сили.

Дейвид каза пред CBS News, че винаги ще „цени“ честта.

"Никога не забравяйте кои сме ние и какво представлява Америка", каза Дейвис. „Когато правите това, вие правите Америка по-силна.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР