Пенсионираният американски генерал и бивш командващ Въоръжените сили на САЩ

...
Пенсионираният американски генерал и бивш командващ Въоръжените сили на САЩ
Коментари Харесай

Ген. Ходжис остро критикува подхода на САЩ и Германия към войната в Украйна

Пенсионираният американски военачалник и някогашен командващ Въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис е безапелационен, че Вашингтон и Берлин би трябвало да трансформират метода си към Киев. Вместо " ще оказваме помощ на Украйна, колкото е належащо “, Западът – и най-много Съединени американски щати и Германия – би трябвало да възприемат правилото " ще оказваме помощ на Украйна, до момента в който завоюва – без значение от цената “.

В обстойно изявление за осведомителната организация РБК-Украйна генералът акцентира, че тази тактика ще отвори пътя за сполучливо отбиване на съветските войски - когато Владимир Путин разбере, че не може да победи.

По думите на Ходжис главното стратегическо събитие в последните дни е, че след шестмесечно закъснение най-сетне в Съединени американски щати се споразумяха да бъде провиснал идващия сериозен пакет военна помощ за Украйна. А следствията от това решение явно към този момент стартират да се усещат на бойното поле. Освен това други съдружници на Украйна са се засилили доста в своята поддръжка на Киев, осъзнавайки какъв брой е значимо да не бъде позволено окупаторите да реализират сериозен превес в спора.

Помощта от Вашингтон обаче не може да се назова тъкмо повратна точка във войната. Концептуалните подходи на основните сътрудници на Украйна във войната не са се трансформирали: към момента има опасения за допустима " ескалация “ и " червени линии “ (най-показателният образец е упоритото отвращение на Германия да трансферира ракети Taurus на Украйна), добави Бен Ходжис.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР