Пенсионерските карти за пътуване в градския транспорт във Варна да

...
Пенсионерските карти за пътуване в градския транспорт във Варна да
Коментари Харесай

Кметът: Още зони във Варна ще бъдат отворени за граждани

Пенсионерските карти за пътешестване в градския превоз във Варна да не важат в пиковите часове като мярка за ограничение наличието на възрастни хора в цялостни рейсове и тролейбуси. Това разгласи в изявление за Дарик кметът на морската столица Иван Портних. Той добави, че евентуално още през днешния ден ще издаде заповед за въвеждане на новата мярка, целяща предотвратяване на по-възрастните хора, като най-уязвими от разпространяването на новия ковид.

Пенсионерските карти няма да важат за пътешестване заран до 8.30 и следобяд от 16.00 до 18.00 часа.

Още зони във Варна ще бъдат отворени за жители сходно на парковете. Това обаче ще стане след преценка на обстановката през идните почивни дни, разкри кметът.

Обективно погледнaто, при разпространяване на Covid-19 Варна стои добре на фона на останалите огромни градове. Мерките за ограничение на болестта обаче не би трябвало да бъдат подценявани, посочи Иван Портних. Той благодари за напъните на служители на реда, медици, обществени служащи, доброволци и домоуправители.

Сериозен напън върху бюджета на Варна има поради битката с ковид. Загубите за „ Градски превоз ” от въвеждане на изключителното състояние са в размер на близо 3 милиона лв.. В момента няма доходи от синята зона и Двореца на културата и спорта, понижават и приходите от общинските пазари. Тепърва ще излиза наяве какво ще е понижението от предстоящите доходи от туристически налог. Ефектът от тази рецесия ще продължи да оказва въздействие върху общинския бюджет и през идващите месеци, предвижда кметът.

Продължава работата по инфраструктурните обекти в града. На финалната права е построяването на новото кръстовище с кръгово придвижване на бул. ”Васил Левски ” с улиците ”Девня ” и „ Георги Пеячевич ”. Очаква се да стартинието на плана за свързване на бул. ”Сливница ” с автомагистрала „ Хемус ”. Почти е приключен комплексът за спорт и отдих на ул. ”Студентска ”. Във „ Владиславово ” продължава построяването на съвременна многофункционална зала, а комплексът за спорт и отдих във „ Виница ” се чака да бъде приключен до 15 август – Деня на Варна. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР