Пенсионерите ще посрещнат тази година Великден без добавка, но с

...
Пенсионерите ще посрещнат тази година Великден без добавка, но с
Коментари Харесай

Пенсионер: Демокрацията ни направи сървайвърци

Пенсионерите ще посрещнат тази година Великден без добавка, само че с увеличени пенсии. Ще им стигнат ли парите за празнично меню? Отговорите дава врачански пенсионер пред БНР.

" Стягаме се да оцелеем. Така ни направиха тези хубавци - политиците и спекулантите, че би трябвало да си сървайвърец. "

За врачанския пенсионер Цветан Дочев животът тече все по този начин, като шоу стратегия по оцеляване. Демокрацията направи пенсионерите сървайвърци, обобщава печално обстановката той.

С полупълна кошница си тръгнахме от хипермаркета преди година, освен поради цените, само че и тъй като се оказа, че спомагателните седемдесет лв. са усвоени предплатено.

" Аз съм ги похарчил авансово за медикаменти съвсем. На бедняк човек всичко му е скъпо. "

А сега без великденска добавка даже не му се влиза в магазина.

" Положението е още по-недобро. Всеки път като влезеш, се изненадваш, че всичко е нагоре. Отчаян не съм, само че съм отчаян. От тези мътни времена се възползваха спекулантите. "

Дочев се кани да спести " от доста неща " за празника. 1-2 лв. от горната страна за кг агнешко за него не е малко.  " Поне да замирише на агнешко " беше и предходната година тактиката на пенсионера при решение на задачата по обезпечаване на празничната софра. И преди, и в този момент - доста преди Великден, с цел да е по-евтино.

" Засякох агнешки главички. Дочух, че ще бъдат доста скъпи ", споделя той. Затова купува агнешките главички по-рано, готви ги и ги замразява. После за празника по стара врачанска рецепта Цветан Дочев подготвя главичките " с доста лучец ".

Още предходната година стана ясно, че хладилната камера е значима част от оборудването на оцеляващия пенсионер. В нея има място освен за агнешки субпродукти. Основното й предопределение е да съхранява до празника трофеите от промоционалните цени.

" Знам по какъв начин се съхранява козунак в камерата. Ако желае някой пенсионер да го запази, в този момент може да го вземе. Той се размразява и си е същият, както си го поставил. "

Като същински " сървайвърец ", както самичък се дефинира, Цветан Дочев разполага с разнороден боеприпас от способи за застраховане на великденското меню.

" Яйценцата, от баба ми, калугерката знам, че не се боядисват толкоз яйца вкупом. Ще тичаме по гнездата на птиците, ще сберем яйченца ", добавя с подигравка той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР