Пенсионерите са изключително разочаровани и се надяват това да не

...
Пенсионерите са изключително разочаровани и се надяват това да не
Коментари Харесай

Тази вест попари пенсионерите

Пенсионерите са извънредно разочаровани и се надяват това да не се случи

Задава се неприятен сюжет за пенсиите и тази новина попари всички пенсионери у нас.

Пенсионери недоволстват от тази вест. Има възможност от януари месец 2022 година те да останат без нарастване на пенсиите, както и без добавката от 120 лева До този сюжет ще се стигне, в случай че новото Народно заседание не одобри бюджета за идната година в границите на 40 дни.

В актуализацията на бюджета бе заложено нарастване на пенсиите в размер на 12,5%. Това трябваше да се случи от 25 декември. Но при неналичието на нов бюджет, нарастване ще е в действие единствено за 6 дни след Коледа.

До декември месец са и спомагателните 120 лева към пенсиите. В сегашния бюджет е заложено добавка от 50 лв. да се изплаща до месец март.

Но при положение, че не бъде гласуван нов бюджет, пенсиите ще останат без смяна. В случая добавката от 120 лв. ще бъде сменена тази, която е в размер на 50 лева

 Финансовият министър Валери Белчев разяснява в ефира на бТВ протичащото се. Той съобщи, че ще направи всичко допустимо пенсионерите да не бъдат ощетени.

Белче даже съобщи, че в случай че това не бъде официализирано, ще се случи по различен метод.

Ако годината завърши без приемането на бюджет за 2022 година, това значи, че ще се запазят и всички разноски на хазната. В подобен случай и размерът на минималната работна заплата ще остане неизменен.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР