Пенсионерите, които през януари са получили по-малка сума от предходния

...
Пенсионерите, които през януари са получили по-малка сума от предходния
Коментари Харесай

Пенсионерите, получили през януари по-малко от декември, ще бъдат компенсирани през февруари

Пенсионерите, които през януари са получили по-малка сума от предходния месец, ще бъдат обезщетени през февруари, съобщи депутатът от Има Такъв Народ и ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански.

Той изясни още един път, че актуализацията на пенсиите е на база застрахователен стаж, a 60-те лв. добавка са краткотрайна антикризисна мярка:

„ Това, което е допустимо в януари, и най-вероятно някои да са обезпокоени, е да има някакви разлики на база на обществената добавка. Аз желая доста ясно да разграничим обществена добавка към пенсията и самата база на пенсията, т.е. пенсия за трудов стаж, който е положен.

Трябва да създадем тази разлика, тъй като, в случай че в предишният парламент, чисто популистки една партия предложи 120 лева обществена добавка, в този момент виждате, че обществената добавка е 60 лева и там, в случай че има някакви разлики за избрани пенсионери, те ще бъдат обезщетени в идващия месец февруари “, разяснява ръководителят на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР