Penguin Random House официално потвърди, че автобиографичната книга на британския

...
Penguin Random House официално потвърди, че автобиографичната книга на британския
Коментари Харесай

Spare на принц Хари по-продавана от Хари Потър

Penguin Random House публично удостовери, че автобиографичната книга на английския принц Хари " Spare “ е продадена в 1,4 милиона копия в Съединени американски щати в първия си ден от продажбата. Това значи, че той е надминал всяка една от книгите за Хари Потър. Към края на предходната седмица в света са продадени повече от 3,2 милиона копия на " Spare " на 16 разнообразни езика и в четири версии – меки и твърди корици, електронен вид и аудиокнига. Мемоарите на принца ще бъдат преведени идващия месец и ще видят бял свят на още 10 езика.

" Знаехме, че " Spare “ ще има рекордни продажби, само че те надвишават най-оптимистичните ни упования “, сподели Лари Финлей, един от шефовете на Penguin Random House, който също удостовери, че Хари е задминал именитите книги за Хари Потър на английската писателка Дж. К. Роулинг.

Засега нито издателите, нито херцогът на Съсекс са оповестили сумата на контракта. Но на английските медии стана известно, че единствено задатъкът, който Хари е получил за записките си, възлиза на рекордните 20 милиона $.

Но това не е всичко: най-малко 5 милиона $ ще костват филмовите права върху автобиографията. Няколко холивудски студия към този момент са показали интерес към написването на сюжета и снимането на филм по " Spare ".

Самият херцог съобщи, че ще подари съвсем всички възнаграждения, които получи за книгата, за благотворителни цели. Той даже уточни, че един от получателите на извоюваните от него средства ще бъде Sentebale, организация, която той основа с принца на африканската страна Лесото, която дава помощ на деца със СПИН, написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР