Пекин. Във вторник Китай добави седем тайвански служители към списъка

...
Пекин. Във вторник Китай добави седем тайвански служители към списъка
Коментари Харесай

Xinhua: Китай налага санкции на седмина тайвански чиновници

Пекин. Във вторник Китай добави седем тайвански чиновници към листата на поддръжниците на независимостта на острова и има намерение да наложи наказания против тях. Списъкът е оповестен от Службата по въпросите на Тайван към Централния комитет на Комунистическата партия на Китай, оповестява Xinhua .

Отбелязва се, че ограничаващите ограничения са засегнали представителя на Тайван в Съединените щати Сяо Мейцин, генералния секретар на Съвета за национална сигурност Гу Лисюн, членовете на Демократическата прогресивна партия Ке Джиенмин и Ван Диню, политическия деятел Лин Фейфан, политикът Чен Дзяохуа, както и заместник-председателя на Законодателното заседание Цай Цичан, който, наред с други, се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси по време на визитата й на острова.

Както предава Xinhua, на изброените лица и членовете на техните фамилии ще бъде отхвърлен достъп до континентален Китай, както и до специфичните административни региони на Китай Хонконг и Макао. Посочва се, че на обвързваните с тях организации е неразрешено да си сътрудничат с физически и юридически лица в континентален Китай. Освен това предприятията, свързани с изброените лица, както и техните спонсори, нямат право да правят търговски действия на континента. Предвиждат се и други ограничения, отбелязва организацията.

В отчета се акцентира, че „ описът на непреклонните поддръжници на независимостта на Тайван, оповестен през днешния ден, надалеч не е цялостен “.

Отбелязва се също, че съответните ограничаващи ограничения се ползват за тайванския министър председател Су Джънчан, ръководителя на законодателния юан (парламента) Ю Сикун и тайванския външен министър У Джаосе, които преди този момент бяха включени в листата на поддръжниците на независимостта на острова.

Ю Сикун също е ръководител на Тайванската фондация за народна власт, а У Джаосе е ръководител на Фондацията за интернационално съдействие и развиване, се споделя в отчета. Пекин наложи наказания против тези две структури на 3 август. Сега е взето решение за възбрана на Ю Сикун и У Джаосе да влизат на територията на континентален Китай, както и в специфичните административни региони на КНР - Хонконг и Макао.

Напрежението в региона на Тайванския проток внезапно ескалира след визитата на Пелоси в Тайпе на 2-3 август. Китайските въоръжени сили дадоха отговор с провеждането на огромни военни маневри с ракетни стрелби в шест региона на акваторията към острова.

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, когато останките от силите на Гоминдана, водени от Чан Кайши (1887-1975), бягат там, откакто са победени в гражданската война в Китай. Оттогава островът е запазил името, знамето и някои други атрибути на някогашната Китайска република, които са съществували на континента преди комунистите да дойдат на власт. Според формалната позиция на Пекин, Тайван е една от провинциите на КНР.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР