Пекин. Участниците във форума Един пояс - един път сключиха

...
Пекин. Участниците във форума Един пояс - един път сключиха
Коментари Харесай

ТАСС: Равносметка от форума „Един пояс – един път“

Пекин. Участниците във форума „ Един пояс - веднъж ” подписаха 283 съглашения на обща стойност 64 милиарда $, заяви президентът на Китай Си Дзинпин в събота, обобщавайки резултатите от форума в китайската столица, предава TACC .
" По време на подготовката и по време на този конгрес страните подписаха 283 съглашения. Сред тях са междуправителствени съглашения за съдействие, както и документи за планове за практическо съдействие, за основаване на профилирани платформи за многостранно съдействие в обособени области, отчет за напредъка на съдействието в границите на „ Единия пояс - веднъж " и отчета на консултативния съвет ", уточни той.
" Като уредник на форума Китай ще разгласява лист на споразуменията. Представители на бизнеса, които участваха във форума, подписаха съглашения за планове за съдействие на стойност над 64 милиарда $ ", съобщи Си Дзинпин.
" Тези резултати демонстрират, че съдействието в границите на самодейността „ Един пояс - веднъж " е търсено в актуалната ера. Инициативата слага на напред във времето ползите на хората, необятно се поддържа и е от изгода за всички страни, " сподели китайският президент.
Си Дзинпин означи, че предприятията би трябвало да бъдат основни участници в самодейността на китайското държавно управление „ Един пояс - веднъж “.
„ Ще се придържаме към пазарните правила при реализирането на самодейността, като предприятията би трябвало да бъдат основни участници в„ Един път - веднъж ”, сподели Си Дзинпин.„ Това ще увеличи конкурентоспособността на плановете и ще сътвори обективна бизнес среда за вложителите в дълготраен проект, ”- сподели китайският президент.
Според него страните, участващи в самодейността, ще продължат да " работят за диверсификация на каналите за финансиране на планове ". Си Сзинпин уточни, че " те ще приветстват присъединяване на задгранични финансови институции в неговото използване ".
Китайският водач сподели, че страните, участващи в самодейността, са се съгласили да засилят съдействието си на сушата, във въздуха, в морето, както и в цифровата сфера.
" Установихме основни области за по-нататъшно съдействие, договорихме да развиваме съдействието по пътищата, по море, във въздуха, както и в онлайн средата, с цел да насърчим развиването на висококачествена, устойчива, налична и приобщаваща инфраструктура, " сподели Си Дзинпин.
Той означи също, че участниците във форума са се съгласили да работят " за основаването на стопански коридори и зони за комерсиално и икономическо съдействие ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР