Пекин призовава Москва и Киев да възобновят диалога и предложи

...
Пекин призовава Москва и Киев да възобновят диалога и предложи
Коментари Харесай

Китай публикува мирен план за Украйна в 12 точки

Пекин приканва Москва и Киев да възобновят разговора и предложи „ китайски кротичък проект от 12 точки. „ Всички страни би трябвало да поддържат Русия и Украйна да работят в една посока и да възобновят директния разговор допустимо най-скоро за намиране на спокойно решение “, се споделя в изказване на външното министерство на КНР.

Документът, озаглавен „ Позицията на Китай за политическо споразумяване на украинската рецесия “, беше оповестен на уеб страницата на министерството в първата годишнина от експлоадирането на войната в петък сутринта.

Планът се състои от 12 точки. Накратко те са както следва:

1. Зачитане на суверенитета на всички страни.
2. Отказ от манталитета на Студената война.
3. Прекратяване на враждебните дейности.
4. Възобновяване на мирните договаряния.
5. Решение на филантропичната рецесия.
6. Защита на цивилни и военнопленници.
7. Осигуряване на сигурността на атомните електроцентрали.
8. Намаляване на стратегическия риск.
9. Подпомагане на износа на зърно.
10. Прекратяване на едностранните наказания.
11. Поддържане на постоянни вериги за произвеждане и доставки.
12. Улесняване на възобновяване след спор.

„ Китай продължава поредно да трансферира виновността за войната от Русия към Европа и Съединени американски щати “, разяснява украинската новинарска организация „ проекта Си Дзинпин “.

„ Не е ясно написано по какъв начин да се реализира преустановяване на огъня “, добавя агеницята. „ Вместо това има благопожелание „ всички страни да поддържат Русия и Украйна в взаимната работа и възобновяването на директния разговор допустимо най-скоро за последователно деескалиране на обстановката и в последна сметка реализиране на всеобхватно преустановяване на огъня “.

В точката за отхвърлянето на мисленето от епохата на Студената война Китай декларира, че „ сигурността на страната не би трябвало да се подсигурява за сметка на другите “.

Както показва УНИАН, в китайския документ войната в Украйна е наричана от Пекин " украинската рецесия ". „ Китай продължава поредно да трансферира виновността за войната от Русия към Европа и Съединени американски щати. Те поддържат и проруската реторика в Организация на обединените нации, която никога не може да се назова " неутрална " “, добавя УНИАН.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР