Пекин изостри тона към САЩ след като Министерството на правосъдието

...
Пекин изостри тона към САЩ след като Министерството на правосъдието
Коментари Харесай

Пекин изостри тона към САЩ заради преследване на китайски компании

Пекин изостри тона към Съединени американски щати откакто Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи, че е повдигнало обвинявания против четири китайски компании и осем физически лица за хипотетичен трафик на химикали, употребявани за производството на мощно пристрастяващото болкоуспокояващо фентанил.

Китай изрично осъжда сходно държание и е отправил формален митинг към Съединени американски щати, оповестява Радио Китай. Говорител на китайското Министерство на външните работи съобщи, че правоприлагащите органи на Съединени американски щати „ са предизвикали углавно наказуемо действие “, с цел да заловят китайски жители в трета страна и „ още веднъж преследват искрено китайски юридически и физически лица, нарушавайки жестоко техните съществени права и ползи “.

„ Пекин взе участие интензивно в интернационално съдействие в битката с опиатите и играе значима роля в предотвратяването на противозаконното произвеждане, трафик и корист с фентанил “, е формалната позиция на управляващите в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР