Пекин доставя някакъв вид военно оборудване на Москва, смята съветник

...
Пекин доставя някакъв вид военно оборудване на Москва, смята съветник
Коментари Харесай

Съветник на Макрон: Пекин доставя някакъв вид военно оборудване на Москва

Пекин доставя някакъв тип военно съоръжение на Москва, счита консултант на френския президент, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11247
Еманюел Бон, консултант по дипломатическите въпроси във френското президентство, съобщи по време на Аспенския конгрес за сигурност, че Китай доставя " типове военно съоръжение " на Русия, които биха могли да бъдат употребявани в Украйна. " Има индикации, че те вършат неща, които ние избираме те да не вършат ", сподели Бон. Запитан какво има поради, той разясни, че става дума за доставката на " типове военно съоръжение ". " Доколкото ние знаем, те не доставят масирано военни муниции на Русия ", съобщи той.

Според френски дипломатически източник съветникът на Макрон е визирал евентуални доставки на технологии с двойно предопределение, по едно и също време гражданско и военно. Западните страни упражняват напън над Пекин да не доставя оръжия на Русия за войната й в Украйна. Китай споделя, че е безпристрастен в спора и приканва за ценене на суверенитета на страните, включително и на Украйна, само че по този начин и не осъди намерено съветската военна интервенция в Украйна. 

" Докато в ход е украинската контраатака и всичко е усложнено, ние имаме най-голяма потребност Китай да се въздържа да доставя оръжия ", съобщи съветникът на Макрон. " Бих желал Китай да покаже, че е благонадежден сътрудник в уреждането на спора в Украйна ", добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветникът добави обаче, че в дипломатически проект не има вяра и секунда, че Китай ще донесе решение на войната в Украйна. " За да спре войната, ние имаме единствено потребност Путин да се отдръпна и Украйна да надделее над руснаците ", разясни Бон. После би трябвало да се откри нещо като доста солидна преговорна рамка, включваща сътрудници от разнообразни хоризонти, измежду които Индия и Китай, които биха могли да имат въздействие и да подсигуряват стабилен мир, добави съветникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР