Пекин. Бомбардировките на сирийски военни съоръжения от водената от САЩ

...
Пекин. Бомбардировките на сирийски военни съоръжения от водената от САЩ
Коментари Харесай

Asian Correspondent: Участието на Китай в Сирийския конфликт би засилило още повече риска от Трета световна война

Пекин. Бомбардировките на сирийски военни уреди от водената от Съединени американски щати коалиция разпалиха страховете от започване на Трета международна война, поради вероятното присъединяване на Русия и военно позициониране на Китай, написа Asian Correspondent.
Тази седмица Китай ще организира обучение със пукотевица онлайн в Тайванския проток, малко след провеждането на най-големия военноморски церемониал в историята на страната на 12 април. Учението, съгласно “South China Morning Post ”, би трябвало да покаже поддръжката на Китай към стратегическия си сътрудник Русия, която е тежко въвлечена в 7-годишната революция в Сирия.
В отговор на ракетната офанзива в Сирия, външният министър на Китай осъди дейностите на Западните съдружници, само че съобщи че има вяра, че политическо съглашение е единственият метод да се реши Сирийският въпрос и прикани за цялостно, почтено и обективно следствие на хипотетичната химическа офанзива в Сирия.
Хуа Чунинг, говорителката на външния министър, направи тези мнения по време на конференция, оповестена на уеб страницата на външното министерство на Китай.
Хуа съобщи, че Китай поредно се опълчва на потреблението на мощ в интернационалните връзки и че всяка военна намеса, която подминава Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, нарушава правилата и главните правила на интернационалното право.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР