ПЕКИН (АП) — Китайският националистически лидер Си Дзинпин призова за

...
ПЕКИН (АП) — Китайският националистически лидер Си Дзинпин призова за
Коментари Харесай

Китайският лидер Си Дзинпин отправя положително послание при срещата си с американски бизнес лидери, докато отношенията се подобряват

ПЕКИН (АП) — Китайският националистически водач Си Дзинпин прикани за по-тесни търговски връзки със Съединени американски щати по време на среща с висши американски бизнес водачи в Пекин това идва на фона на устойчиво възстановяване на връзките, които са паднали до най-ниското равнище от години.

Си акцентира в сряда взаимно преференциалните стопански връзки сред двете най-големи стопански системи в света, макар високите мита на Съединени американски щати върху китайския импорт и обвиняванията на Вашингтон на безпричинно въздействие на комунистическата партия, несправедливи търговски бариери и кражба на интелектуална благосъстоятелност.

Икономиката на Китай се бори да се възвърне от тежките самоналожени ограничавания по време на пандемията COVID-19, които анулира едвам в края на 2022 година само че Си сподели, че Китай още веднъж способства за международния стопански напредък в двуцифрени проценти.

„ Китайско-САЩ. връзките са едни от най-важните двустранни връзки в света. Дали Китай и Съединените щати си сътрудничат или се конфронтират, има отношение към б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР