Пекин. 21 души загинаха след като градушка, леден дъжд и

...
Пекин. 21 души загинаха след като градушка, леден дъжд и
Коментари Харесай

The Guardian: 21 участници в ултрамаратон в Китай са загинали заради студено време

Пекин. 21 души починаха откакто градушка, мразовит дъжд и мощен вятър удариха бегачи, участващи в 100 килоетров ултрамаратон в планинска част на Северен Китай, написа английският вестник The Guardian .

Повече от 700 спасители и армейски личен състав използваха термовизионни дронове и радарни детектори, с цел да се опитат да намерят бегачите, застигнати от бурята в надпреварата в каменната гора на Йелоу Ривър покрай Байин в северозападната провинция Гансу, оповестиха локални чиновници.

„ Около обяд стадият на надпреварата сред 20 и 31 км беше ненадейно обиден от пагубно неприятно време. За къс интервал от време в региона ненадейно паднаха градушки и мразовит дъжд и духаше мощен вятър. Температурите спаднаха внезапно ”, сподели в неделя кметът на град Байин Ян Сючен.

Спасителните екипи бяха изпратени, само че към 14:00 метеорологичните условия се утежниха и надпреварата незабавно бе прекъснато, а локалните управляващи изпратиха още спасители на помощ, добави Ян. Използвана е профилирана избавителна техника и екипировка, в това число радари и дронове с термокамери.

„ Този случай е нещастно събитие, породено от неочаквани промени във времето в съответния регион “, сподели той и добави, че провинциалните управляващи ще проверяват в допълнение повода за него.

Температурите в планинския терен спаднаха още повече през нощта, заяви организация Xinhua, правейки търсенето и спасяването „ по-трудно “.

През уикенда в множеството елементи на Гансу се предвижда „ забележителен “ спад на температурите, само че потребителите в китайските обществени медии показаха яд, че локалните чиновници не са съумели да възнамеряват неприятно време.

„ Защо държавното управление не прочете прогнозата за времето и не направи оценка на риска? “ написа един коментатор.

„ Това е напълно провокирано от човешки неточности злополучие. Дори времето да е ненадейно, къде бяха проектите за деяние при изключителни обстановки? “

На брифинг за новините в неделя чиновниците на кметството в Байин се поклониха и се извиниха, казвайки, че са натъжени от трагичната гибел на бегачите и че ще понесат отговорността за трагичния случай.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР