„Пежо 508” е фаворитът на автомобилните журналисти в България за

...
„Пежо 508” е фаворитът на автомобилните журналисти в България за
Коментари Харесай

„Пежо 508” е Кола на годината за 2019 г.

„ Пежо 508” е любимецът на автомобилните публицисти в България за 2019 година, оповестиха от Прес Авто Клуб. Традиционният конкурс се организира за 22-ра поредна година.

Той включва всеобщ тест драйв и точкуване по параметри като дизайн, задвижване, функционалност, пътно държание, системи за сигурност и цена.

Френският автомобил е освен Кола на годината, само че и най-хубав лек автомобил – в конкуренцията на „ Форд Фокус”, БМВ 8-ма серия, „ Ауди А6”, „ Киа Сийд”.
Новото " Пежо 3008 " стана европейска кола на годината в Женева (ГАЛЕРИЯ) Победителят бе определен от жури от 58 автомобилни публицисти в Европа
През 2018 година огромната премия отиде при „ Форд Фиеста”, който тогава завоюва и в категорията „ Градски автомобил”. Сега този приз отива при кросоувър – „ Волво ХС 40”.

Най-добрият високопроходим автомобил на 2019 година обаче е различен – „ БМВ Х5” . Баварците печелят и в премиум категорията със своята 8-ма серия .

Най-добър еко автомобил е „ Нисан Лийф” , а любимец измежду многофункционалните возила е " Пежо Рифтър " .

Според данните на КАТ, за интервала януари-септември 2018 година са регистрирани 30 627 нови леки автомобила. На първо място по продажби на нови коли в България за първите 9 месеца на предходната година, с 3279 продажби, се подрежда „ Дачия”.

По света

На интернационалния пазар, „ Тойота Корола” е определяна като най-продаваната кола в света, с 1 181 445 продажби през 2018 година Определят я като семпла, само че извънредно практична, което изяснява неповторимите 40 милиона продажби от представянето ѝ през 1966 година

В Европа, обаче, любимец за 2018г. е „ Фолксваген Голф” с 502 752 продажби.

В края на 2018 година, записаните нови леки пътнически коли не престават да понижават в Европейския съюз, въпреки и с по-бавно движение. През актуалната 2019 година се чака напредък в продажбите.

Въпреки това, заканите от възходящия световен протекционизъм и бурните вътрешни политики са съществени опасности, заплашващи интернационалния пазар за коли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР