На 6 май – Ден на храбростта и празник на

...
На 6 май – Ден на храбростта и празник на
Коментари Харесай

Президентът Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена на Гергьовден

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска на пл. „ Свети Александър Невски “ в София.

Държавният глава ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще сервира венец пред паметника на Незнайния боец , след което ще се състои тържественият марш на представителните блокове на Въоръжените сили.

По-късно пред постройката на Администрацията на президента ще се състои тържествена промяна на почетния гвардейски часовой , на която ще участват и училищен гвардейски отряди.

Веднага по-късно президентът ще приветства на „ Дондуков “ 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ - Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство „ Пейо К. Яворов “ – Гоце Делчев, Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Рудозем и Общински юношески дом – Русе.

В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от шефове на учебните заведения. След това ученическите гвардейски отряди ще прегледат президентската библиотека.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР