Педагози от почти цяла Южна България не скриха възхищението си

...
Педагози от почти цяла Южна България не скриха възхищението си
Коментари Харесай

Педагози от Южна България завиждат на Пловдив за детска градина с овална форма

Педагози от съвсем цяла Южна България не скриха възхищението си и обстоятелството, че завиждат благородно на Пловдив за неповторимата детска градина с овална форма – ДГ „ Чайка ”, която е първата сходна освен в града под тепетата, само че и у нас. Това стана в петък при визитата на шефове на детски градини от Хасково, Стара Загора, Асеновград и други градове в ДГ „ Чайка ”, където бяха общително посрещнати персонално от кмета на регион „ Източен ” Николай Чунчуков.

Той срещна всички с новаторските решения на средата- опазване на остарялото дворно пространство с многогодишна растителност, капково напояване на двора, слънчева апаратура за енергозахранване и с горделивост развеждаше гостите из модерната постройка. Директорът на ДГ „ Чайка ” Нейка Бакърлиева пък описа историята на чаканата от десетилетия нова постройка, която е особено проектирана и изцяло задоволява потребностите на актуалното образование и улеснение на децата и личния състав. Тя особено подчертава на системата на Томас Гордън, по която са подготвени всички учители за ефикасни взаимоотношения с родителите и децата.

Гостите от своя страна споделиха, че са очаровани от ефикасното разположение на детските групи в кръгообразен периметър, както и от семплата, само че красива многоцветна конюнктура в детските групи и ултра модерната кухня, където могат да работят 10 души, без да си пречат. Децата от ІV група поздравиха педагозите и ги изпратиха с обичаната от тях ария за положителното, като не пропуснаха да се снимат с районния кмет Николай Чунчуков, а той като комшия има сподели: „ Сега слушам какъв брой хубаво пеете, тъй като ви виждам в махалата, единствено когато играете! Ще пристигам повече тук на празници! ”, даде обещание кметът на „ Източен ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР