Педагози от неформалните обединения Учители за безопасно образование“ и Обединени

...
Педагози от неформалните обединения Учители за безопасно образование“ и Обединени
Коментари Харесай

От „Учители за безопасно образование“ искат маски за всички и 2 Covid теста седмично

Педагози от неофициалните обединявания „ Учители за безвредно обучение “ и „ Обединени учители за безвредно обучение “ са отворено писмо до премиера и министрите на опазването на здравето и на образованието, в което упорстват всички възпитаници да бъдат тествани за Covid-19 два пъти седмично , след позволение на родителите им, а при отвод тези възпитаници да минават към отдалечено образование.

Те пишат, че поради делта разновидността желаят още маските да бъдат наложителни за всички възпитаници от 1 до 12 клас , както и да бъде позволена трета бустерна доза ваксина за учителите , които желаят да бъдат ваксинирани.

Пред " Хоризонт " Лилия Стоянова, преподавател по информатика във Варна, сподели:

„ Делта разновидността е много по-агресивен от останалите. Засяга и децата в това число. Доклад на CDC(Центърът за надзор на болесттите на Съединени американски щати - бел. ред.) предлага носене на маски за деца над две години. Мисля, че би трябвало да се приложи и у нас “.

В телевизионно изявление преди дни служебният министър на образованието Николай Денков изясни, че се разисква носенето на маски в час да отпадне за най-малките възпитаници от 1-ви до 4-ти клас.

Окончателният вид на насоките на МОН за образование в условия на пандемия ще стане явен на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР