Печивата са едни от най-капризните блюда. Не всяка домакиня се

...
Печивата са едни от най-капризните блюда. Не всяка домакиня се
Коментари Харесай

Ако искате печивата ви да са перфектни, разберете коя съставка трябва да използвате – СОДА или БАКПУЛВЕР!

Печивата са едни от най-капризните блюда. Не всяка стопанка се заема с това да подготви баница, тутманик или различен сладкиш, за който сме в очакване да се получи мек и бухнал. Има си, несъмнено, тънкости и специфики, които в случай че не знаем, няма по какъв начин даже да се доближим до този краен резултат.
Как и по кое време би трябвало да използваме сода и бакпулвер?
Много е значимо количеството на тези две сухи съставки да бъде вярно премерено. В противоположен случай няма да ни бухне задоволително тестеното произведение. Някои домакини са прецизни в количествата, само че не гасят вярно содата, когато я прибавят към останалите съставки. Напоследък обаче все по-модерно стана потреблението на бакпулвер. Защо е по този начин, занапред следва да разберете.

Знаете, че преди години нашите баби не са имали опция да избират. Те са се възползвали най-много от свойствата на газираната сода, смесена с малко оцет. Техните баници и тутманици не са били нищо друго, с изключение на шедьоври, от които нямаме самообладание да вкусим.

Както ви обещахме, ще ви издадем един трик, който ще ви бъде доста потребен във времето. Самата сода е добре да се гаси в сухи артикули, а оцетът да се прибавя към течните. Когато го вършиме, имайте поради, че тестото би трябвало да се изпече незабавно, другояче не ще бухне до степен, която желаете.
 Всички неща за които можете да употребявате бакпулвера! Всички неща за които можете да употребявате бакпулвера!
Бакпулверът не е единствено съвършеното допълнение в кухнята, само че и ужасно допълнение към цялото ни домакинство, градинаство и даже инструм...

При бакпулвера нещата наподобяват по един малко по-различен метод. Там няма потребност да разтваряме в оцет, мляко или лимонен сок. Пекарният прахуляк доста улеснява живота на домакините.

Всъщност бакпулверът е сода, комбинирана с брашно и лимонена киселина. Неговото преимущество е, че не се постанова да прекосяваме през гасене, а непосредствено го прибавяме към сместа, която сме забъркали.

Тук обаче ще издадем нещо доста любопитно, а то е, че когато готвите медено тесто, не трябва да добавяте бакпулвер, а само сода. Във всички останали случаи двете съставки са взаимнозаменяеми.

Сега към този момент можете да сте изцяло спокойни, когато вършиме сладкиши и да добавяте към тях тъкмо онази суха съставна част, която ви се намира на разположение. Ако не ви се губи време в гасене на содата, възползвайте се от свойствата на бакпулвера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР